Post & Eger
Draai uw telefoon om de website te bekijken

Post en Eger BIMlink: sneller werken en minder faalkosten

18.04.2017

Sneller werken en minder faalkosten: enkele voordelen van Post en Eger BIMlink. Deze online software voor ontwerp, uitvoering en het uiteindelijk beheer van een gebouw is ontwikkeld door hang- en sluitwerkspecialist Post en Eger, samen met software-ontwikkelaar DeltaPi, architectenbureau B+M en Blaud, die mobiele diensten levert.

In het begin wisselde het platform BIMlink vooral documenten uit. Tegenwoordig kan er op verschillende niveaus gebouwinformatie mee worden bekeken. Ook biedt het de mogelijkheid er alle elementen van een gebouw mee te beheren. Het verbindt de praktijk van de bouwkundige met die van de projectontwikkelaar en/of gebouwbeheerder. De laatste kan met een speciale BIMlink-app door een gebouw navigeren om autorisaties te beheren en sluitplannen te controleren. Na de oplevering is het tevens mogelijk om met de app bijvoorbeeld storingen op te lossen.

Overzichtelijk
Post en Eger gebruikte BIMlink aanvankelijk als hulpmiddel voor de engineering en montage van hang- en sluitwerk. Beide veroorzaakten nog weleens onverwachte kostenposten wanneer er iets schortte aan de samenstelling van de sets hang- en sluitwerk, de hang- en sluitwerkstaten of aan de maatvoering van deur of kozijn. Bij projecten van enkele duizenden deuren en ramen was de informatie van soms wel honderdduizend componenten nodig.

De kracht van de BIMlink software is dat er minder kans op fouten ontstaat, omdat gegevens niet meer handmatig worden ingevuld. De gegevens van alle ruimten van het gebouw worden direct uit het 3D-model overgenomen en aangevuld met functioneel hang- en sluitwerk. Zo kunnen in de fases van ontwerp, engineering en uitvoering geen interpretatieverschillen ontstaan tussen hoofd- en onderaannemers en toeleveranciers van bijvoorbeeld hang- en sluitwerk. Daardoor hoeven deurfabrikanten, architecten, werkvoorbereiders, bouwkundige aannemers en leveranciers van hang- en sluitwerk geen eigen uittrekstaten in Excel meer te maken en uit te wisselen. Immers, in al die handelingen kunnen fouten sluipen die tot hoge faalkosten kunnen leiden.

Autorisaties en sluitplannen
Met een driedimensionale viewer die het sluitsysteem zichtbaar maakt op een plattegrond kunnen ook toegangautorisaties en sluitplannen worden verwerkt. De mogelijkheden van BIMlink zijn wat Post en Eger betreft nog lang niet uitgeput. Met de programmatuur verwacht de hang- en sluitwerkspecialist al in een vroeg stadium met deurenfabrikanten te kunnen overleggen over de samenstelling van ‘hangklare’ deuren.

Abonnement
Voor het gebruik van BIMlink kunnen geïnteresseerden een abonnement afsluiten. Dat kan voor het complete pakket of voor specifieke modules. In BIMlink heeft elke partij die bij de realisatie van een gebouw betrokken is, toegang tot specifieke informatie over de eigen discipline. Zo blijft de gebouwinformatie voor iedereen overzichtelijk. Omdat de informatie uit één systeem komt, is deze altijd onderling gecoördineerd.

Meer informatie leest u ook in onze BIMlink brochure of ga naar www.bimlink.eu.

Meer nieuws:
Samenwerking met Keri Systems: totaalpakket aan toegangscontroleoplossingen
Samenwerking met Keri Systems: totaalpakket aan toegangscontroleoplossingen
09.11.2017
Interactieve deurkruk communiceert met gebruiker
Interactieve deurkruk communiceert met gebruiker
11.09.2017
eAccess: draadloos toegangssysteem in no time klaar voor gebruik
eAccess: draadloos toegangssysteem in no time klaar voor gebruik
07.08.2017