Post & Eger
Draai uw telefoon om de website te bekijken

Minder faalkosten en een tijdsbesparing tot 50% middels BIMlink

12.09.2016

De engineering en montage van hang- en sluitwerk levert dikwijls onverwachte kostenposten op, omdat de samenstelling van de sets hang- en sluitwerk, kozijn, deur en hang- en sluitwerk staten of de maatvoering van de deur of kozijn niet klopt.

Gevolg: hoge faalkosten die op de hoofdaannemer worden afgewenteld. Doordat sommige hang- en sluitwerk leveranciers nu ook werken in BIM verkleint de faalkans aanzienlijk in het proces van ontwerp tot uitvoering en uiteindelijk beheer van een gebouw.

Hoe werkt het?
BIMlink verzamelt alle gebouwinformatie op één plek. Denk hierbij aan de onderling gecoördineerde gebouwmodellen, oppervlaktestaten, productinformatie, veiligheidscertificaten, bouwvergunningen, financiële analyses, planningen, etc.
Middels een 3D viewer en een database met diverse gegevens over locaties en uitvoering van deuren, kozijnen en hang- en sluitwerk leveren we een foutloos product af.
Dankzij een eenduidig 3D model van het gebouw worden relevante gegevens omtrent hang- en sluitwerk, kozijnen en deuren met elkaar gekoppeld, zodat er in de ontwerp-, engineering- en uitvoeringsfase geen interpretatieverschillen ontstaan tussen de betrokken aannemer, onderaannemers en toeleveranciers.

Informatie delen
In de ‘cloud’ beschikken alle partijen over alle relevante productinformatie met de laatste stand van zaken. Zodoende hoeven deurfabrikanten, architecten, werkvoorbereiders, bouwkundige aannemers en hang- en sluitwerk leveranciers niet meer hun eigen uittrekstaten te maken en uit te wisselen, met het risico op hoge faalkosten.

Via BIMlink kunnen we nu de meest actuele data aan het 3D model toevoegen. Alle relevante partijen krijgen daarvan een notificatie in de e-mail, zodat iedereen over de laatste gegevens beschikt. Post en Eger verwerkt de deurfunctie, kozijn en ruimtegegevens met de coördinaten vanuit het 3D model en deelt haar data met de partners. Dat levert wel een tijdsbesparing op van 50%.

Ontzorgen
Wij ontzorgen de hoofdaannemer aanzienlijk, want deze hoeft de gegevens niet meer uit te werken en maakt na controle en goedkeuring alleen nog een overall-planning. De werkvoorbereider van de aannemer en de deurenfabrikant hebben direct toegang tot alle relevante data via BIMlink. Post en Eger heeft middels BIMlink al een aantal mooie projecten succesvol weten te realiseren waaronder De Rotterdam.

Meer nieuws:
Samenwerking met Keri Systems: totaalpakket aan toegangscontroleoplossingen
Samenwerking met Keri Systems: totaalpakket aan toegangscontroleoplossingen
09.11.2017
Interactieve deurkruk communiceert met gebruiker
Interactieve deurkruk communiceert met gebruiker
11.09.2017
eAccess: draadloos toegangssysteem in no time klaar voor gebruik
eAccess: draadloos toegangssysteem in no time klaar voor gebruik
07.08.2017